Inspiratie: aan de slag

Soms loop je wel eens vast. Lukt het niet om buiten het gebaand pad te komen. Zit je gevangen in je eigen overtuigingen, blik op de wereld en zelf gecreëerde filter waarmee je naar de wereld om je heen kijkt.

 

Fijn he, dat je ook gewoon mens bent.

 

Om je hoofd leeg te maken en te kunnen resetten, gebruiken wij met veel succes de onderstaande methodes.

Er is geen absoluut beste methode. Ons advies is: kies er 1 uit die gevoelsmatig bij jou past. Helpt het niet of onvoldoende, kies dan een andere. (=soort van logisch)

 

  • ga 15 minuten wandelen met een leuke collega en praat niet over werk maar over iets leuks dat je hebt mee gemaakt.
  • ga 30 minuten sporten. Maakt niet uit wat je doet, als je maar zweet.
  • ga omgekeerd brainstormen. Pak het probleem, draai het om en ga vervolgens brainstormen. Voorbeeld: probleem is klanten kopen te kleine/goedkopen producten. Omgedraaid: klanten kopen veel te grote en dure producten. Brainstormen over: hoe komt het toch dat klanten veel te grote en dure producten kopen of welke gevolgen heeft het dat klanten veel te grote en dure producten kopen. Vervolgens kan je de uitkomsten van de brainstorm weer omdraaien en heb je ineens verassend nieuwe inzichten
  • schrijf een liefdesbrief aan je relatie, of maak een liefdesgedicht (voor de extra dapperen onder jullie)
  • pak een stuk fruit. doe je ogen dicht en neem een hap. proef met je ogen dicht het fruit, de textuur, de smaak, de geur. denk aan een mooie herinnering die dit fruit voor jou betekent. houdt je ogen dicht, neem nog een hap en geniet nog even extra van dat mooie moment
  • stop met wat je aan het doen bent. legt het allemaal even weg, ruim het op. maak een lijst met 3 punten die je vandaag beslist af wilt hebben. zet het belangrijkste punt (is wat anders dan het meest urgente punt) bovenaan de lijst en begin daarmee.
  • stop met wat je aan het doen bent. legt het allemaal even weg, ruim het op. maak een lijst met alles dat beslist deze week af moet zijn. Geeft alle punten een cijfer voor urgentie (10 punten is moet nu gelijk af, 1 punt is kan volgende maand ook) en geef een cijfer voor akeligheid (10 punten is afschuwelijk om te doen, 1 punt is prima te doen). vermenigvuldig beide cijfers en rangschik op volgorde aantal punten. bovenaan de lijst staat het meest gevreesde maar zeer urgente klusje. Zet je tanden op elkaar en begin hiermee en maak het in 1 keer af. Daarna ben je waarschijnlijk zo opgelucht dat je de rest van deze tips niet meer nodig hebt of juist heel goed werken om je in de juiste mindset voor je volgende leukere klus te brengen.

Veel plezier en succes!